Aktuellt

 • Vi byter anvisningsleverantör

  Fr.o.m. 1 september är vår anvisningsleverantör Näckåns Energi AB.
  Läs mer
 • Fortsättning på kabelprojektet på Storhöjden

  Nu är vi igång med grävningen på Storhöjden igen efter sommaruppehållet. Vi fortsätter längs huvudvägen norr om toppen och tillbaka ner mot tätorten igen efter att vi gjort klart några mindre avstickare/service grävningar intill några fastigheter direkt söder om toppen.
  Läs mer
 • För- och färdiganmälan på webben

  Från och med nu erbjuder vi elinstallatörer att göra sina för- och färdiganmälningar via föranmälan.nu Detta är en kostnadsfri webb-baserad tjänst med smidigare hantering av ärenden och minskad pappershantering. Dessutom får alla inblandade mejl- och/eller sms-avisering vid uppdateringar på ärendet vilket ger kortare handläggningstider.
  Läs mer
 • Mina sidor är igång

  Nu fungerar Mina sidor även för våra kunder som inte har Mobilt BankID. Nedan kommer en kort beskrivning över hur man loggar in första gången.
  Läs mer
 • Extra avgifter på mars fakturan

  Alla elnätsföretag måste ta ut tre statliga avgifter av sina kunder. Dessa avgifter är elsäkerhetsavgiften, nätövervakningsavgiften och elberedskapsavgiften.Elsäkerhetsavgiften finansierar Elsäkerhetsverkets verksamhet, nätövervakningsavgiften finansierar delar av Energimarknadsinspektionens verksamhet och slutligen så ska elberedskapsavgiften täcka Svenska kraftnäts kostnader.
  Läs mer
 • Mina sidor

  Nu har vi äntligen fått "Mina sidor" att fungera för de som har mobilt bank-id.I och med bytet till ett nytt kundinformationssystem så har tyvärr inte vår systemleverantör fått "Mina sidor"  att fungera som det var tänkt, men utveckling pågår för att ni som kund även ska kunna logga in med användarnamn och lösenord.Mer info kommer när det är klart.
  Läs mer
 • Information om kundbesök

  Under pågående pandemi håller vi kontoret stängt för besök.Ni når vår kundtjänst på telefon: 0590-61362 måndag-fredag 07:45-11:45 eller via mail: kundtjanst.energinat@filipstad.se.
  Läs mer
 • Byte av kundstödssystem

  Nu är det nya kundstödssystemet i drift. Vad innebär detta för dej som kund?
  Läs mer
 • Nya Elnätspriser från och med 1 Januari 2021 

  AvgifterVi kommer behöva höja avgifterna med ca 4 % från och med 1 jan 2021. Detta innebär en höjning på ca 19 kr/mån för en normal Villa (16A) och ca 7 kr/mån för en Lägenhet.Anledningen till höjningen är till stor del att vi i vår tur fått en stor avgifts ökning från regionnätet (Ellevio). Nya prislistor kommer läggas ut här så fort vi räknat igenom alla enskilda tariffer.  
  Läs mer
 • Nu är kabelprojektet igång på Storhöjden

  Nedgrävning av kablar som ersätter luftledningarna vid Storhöjden norr om Filipstads tätort.Projektet utförs av Filipstad Energinät och är ett samförläggningsprojekt ihop med Ip-Only som vill få med fiber i området samtidigt.Vi har nu tagit oss ner från Big Hill och hela vägen ner till Vattenverket (i slutet på 2020), Under våren 2021 har vi spänningsatt nätstationerna och fortsatt grävningen ut till kunderna på toppen av storhöjden samt kommit ner en bit på huvudsträckan norr om toppen/restaurangen(Fre. 2021-07-09)
  Läs mer
 • Byte av kundsystem

  Vi kommer att byte kundsystem under oktober-november. Detta innebär bl.a. att november fakturan blir något försenad. Det blir även en förändring av Mina sidor. Mer information kommer löpande.
  Läs mer
 • Viktig information!

  Vi har fått information om att många av våra elnätskunder fått en faktura från sitt elbolag där det saknas förbrukning på fakturan alt. så har det blivit debiterat efter preliminära värden.Vänligen kontakta elhandelsbolaget i första hand när det gäller frågor om den fakturan och hur de hanterar det. Vi skickar avläsningar till alla elbolag vid varje månadsskifte. Tyvärr blev detta försenat vid månadsskiftet mars-april p.g.a. tekniska problem.Har ni andra frågor och ärenden, är ni självklart välkomna att kontakta oss på Filipstad Energinät.
  Läs mer
 • Information om kundbesök

  Under pågående pandemi håller vi kontoret stängt för besök. Ni når vår kundtjänst på telefon: 0590-61362 måndag-fredag 07:45-11:45 eller via mail: kundtjanst.energinat@filipstad.se.
  Läs mer
 • Byte av elmätare

  I september 2018 tog regeringen beslut om krav på nya funktioner i elmätarna. För att leva upp till lagkravet innebär det att alla elnätsföretag i Sverige behöver byta ut sina elmätare innan år 2025. Arbetet kommer ske i flera etapper under kommande år.Vi påbörjar ett pilotprojekt under våren 2020, med att byta ut elmätarna på Storhöjden först , där ca 30 kunder berörs. Innan bytet kommer alla kunder bli kontaktade av vår personal.Vi kommer lägga ut mer info om aktuella mätarbyten här framöver.
  Läs mer
 • E-faktura - ett miljövänligt alternativ

  Du vet väl om att du via din internetbank, kan anmäla att du vill ha din faktura som e-faktura? Med e-faktura i banken slipper du registrera ocr-nummer, belopp och övriga uppgifter.
  Läs mer
 • Oförändrade tariffer

  avseende 2020
  Läs mer
 • Öppettider

  Under jul och nyår
  Läs mer
 • Varför får jag två fakturor?

  Du har två avtal, ett för elnät och ett för elhandel.
  Läs mer
 • Tariffhöjning fasta avgifter 2019

  Med anledning av höjda avgifter till regionnät, så höjer Filipstad Energinät AB de fasta avgifterna för våra kunder från och med 2019-01-01. De rörliga avgifterna är oförändrade.
  Läs mer
 • Första fakturan

  Inom kort kommer din första elnätsfaktura som avser förbrukningen under oktober månad, direkt från oss. Tidigare var det Göta Energi som fakturerade den avgiften på uppdrag av oss.Din elhandelsfaktura kommer som vanligt från din elleverantör.Om du vill få fakturan på annat sätt än i brevlådan, kan du kika på våra olika fakturaalternativ under fliken "För kunder".
  Läs mer
 • Ändrad tidplan gällande kundtjänst och fakturering

  På grund av omständigheter utanför vår kontroll, är vi dessvärre tvungna att flytta fram vårt övertagande av kundtjänst och fakturering till november månad, i stället för som tidigare meddelat under oktober. Vi beklagar detta!
  Läs mer
 • Vår nya hemsida!

  Välkommen till vår nya hemsida, www.filipstadenerginat.se. Här kan du läsa information om oss, lagar och regler, samt få en del nyttiga tips.
  Läs mer
 • Vi flyttar hem vår kundtjänst och fakturering

  Vi på Filipstads Energinät AB är ditt lokala elnätsföretag. För att kunna ge dig den bästa kundservicen och finnas lokalt flyttar vi hem vår kundtjänst och börjar fakturera dina nätavgifter från Filipstad med start i oktober.
  Läs mer

Filipstad Energinät AB, Box 150, 682 24 Filipstad

Besöksadress: Konsul Lundströms väg 4 Telefon: 0590‑613 62 E‑post: kundtjanst.energinat@filipstad.se